Mamma kan också läsa…

Pappa är ensamföretagare inom mediebranschen och försöker på frilansmanér att göra sig en inkomst på att skriva texter och ta bilder till olika tidningar. Det betyder en hel del tid framför datorn i jakt på nya historier och intervjuobjekt, men också en del biblioteksbesök där man kan sortera terrängen bland både gamla och nya magasin.

Yrket journalist är inte helt enkelt för Ville att förstå och flera gångar har han frågat vad pappa egentligen jobbar med. Polis eller bilmekaniker hade inte bara varit Villes högsta önskan utan också betydligt mer konkret och därmed lättare för pappa att förklara. Att pappa skriver och fotograferar för tidningar går liksom inte in i Villes lilla huvud. I stället heter det att ”pappa läser tidningen på jobbet”, vilket i och för sig är delvis korrekt men inte en helt rättvis bild ur ett ansträngningsperspektiv.

När Ville ska sova en kväll vill han prompt att pappa lägga sig bredvid, men jobb gör att pappa måste välja datorn i stället. Men Ville vill bara inte godta att mamma ska ta nattningen den här gången.

”Kan inte mamma jobba åt dig då? Hon kan ju läsa!”, säger Ville med sin allra bästa snilleblixtmin.

Annonser
Det här inlägget postades i Tips och trix. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s