Tvära kast med mjukisdjur

Gosedjur har aldrig varit något särskilt för Ville. De kramdjur han fått har mest tittats på kort innan de hivats över axeln för att förbli dammsamlare i hans bokhylla. Men helt en stor, mjuk tomte, nästan lika stor som Ville själv, ändrade på det för några dagar sedan.

Under ett besök bland alla julljusen på Liseberg får mamma idé om att försöka träffa basketkorgen i ett av nöjesfältets spelstånd. Efter påtryckningar går pappa med på att försöka samtidigt. Och mammas övertalning visar betala sig, då pappa med tur lyckas sätta trepoängsskottet.

Vinsten var tomten som Ville nu förälskat sig i, eller hans nya kompis, som Ville kallar tomten själv. Före och efter dagis är han noga med att hälsa på och krama om sin nyfunna vän. Inte heller nattetid slipper tomten undan fyraåringens kärlek. Sömndrucken under den korta gångfärden mellan sitt och föräldrarnas rum varje natt, släpar Ville tomten efter sig med ett hårt tag om luvan.

”Det var bra att du kämpade för mig så att jag fick tomten”, säger Ville spontant en eftermiddag om pappas tursamma basketkast.

Det återstår att se om förälskelsen håller i sig även långt efter jul. Klart står i alla fall att den funna kärleken har smittat av sig på en liten mjukisorm och en blinkande Musse Pigg-figur, varför både pappa och mamma har svårt att få plats i Villes redan smala säng under godnattsagorna.

Annonser
Det här inlägget postades i Tips och trix. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s