Tänk om…

Troligtvis hör det fyraåringar till, men frågan är om Ville ändå inte är ovanligt envis när föräldrarna tycker annorlunda. Under brödbak, av alla aktiviteter under en lördagsmorgon, ska Ville prompt testa sin avlånga plastmugg med långt sugrör från en nöjespark i Västsverige.

Pappa tycker idén är sådär. Mycket på grund av att diskbänken redan är full av mjölpåsar och degsmutsig disk. Att det överfulla skåpet ovanför frysen riskerar att braka samman vid minsta rörelse spelar också in.

Men det skrämmer så klart inte Ville som i smyg tar fram stolen och sträcker sig efter sin mugg. I nästa sekund står han med hårbotten full av lantchips, som också täckt stora delar av golvet.

Och så klart börjar han gråta. Inte så mycket för att pappa blir arg efter tillsägelserna, utan sannolikt mest för att pappa haft rätt. Trots varningarna verkar chipsregnet kommit som en otäck överraskning.

”Du får inte klättra upp och ta ut saker där. Tänk om du fått brödrosten över dig”, säger pappa när de två blivit sams lite senare.

”Ja, eller tänk om vi haft bildelar där. Då hade jag kunnat få ett jättedäck i huvudet!”, svarar Ville

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s