Curlingförälder med undansopade ben

När det är mörkt och blåser så där kallt ute tycker inte ens Ville att det är kul att åka pulka. I stället väljer han soffan inne i värmen, och det i synnerhet när pappa är snäll och drar fram det gamla tv-spelet. Favoriten är bilspelet som egentligen riktar sig till yngre. Men det bryr sig inte pappa om utan gör Ville sällskap.

Med buzzarna, som de speciella styrdonen med stora röda knappar på heter, gasar, svänger och snurrar både pappa och Ville runt på de kurviga banorna. I sanningens namn gör sig pappa till och kör lite sämre än han egentligen kan. Visst får Ville tåla att förlora och prestera sämst ibland men strax innan maten är en illa vald tidpunkt för att ta den uppfostringsfighten. Nä, i dag får Ville spela lika bra, tänker pappa.

Tillsammans utgör de ett team som spelar mot det andra tvåmannalaget som datorn i tv-spelet styr. Lagvis räknas poängen ihop och jämförs, och denna gång visar sig datorn varit för tuff att slå. Och det råder ingen tvekan om vems fel det är.

”Nästa gång spelar vi inte i lag utan ensamma så att jag får vinna”, säger Ville surt och blänger på sin pappa efter den svidande förlusten.

Annonser
Det här inlägget postades i Slutsatser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s