Tusen bäddningar och en natt

Alla har väl någon gång suckat över tråkiga regler som tar bort allt det där roliga. Men som vuxen kan man i alla fall förstå att reglerna inte bara finns där för sakens skull utan för att de faktiskt fyller ett syfte. I fallet med Ville tror föräldrarna att regler har positiv inverkan på flera sätt. De berättar inte bara vad som är rätt och fel för sonen utan hjälper honom också att förstå att man inte alltid kan få som man vill. Insikter som förhoppningsvis gör det lättare för honom i hans vuxna liv.

Vissa regler är fullständigt odiskuterbara, som att man inte får klättra upp på höga bergsknallar eller leka med hålen i eluttaget. Andra går att tänja på under vissa förutsättningar. Under helgerna är det inte omöjligt att föräldrarna kan tänka sig att äta framför tv:n. Men aldrig mitt i veckorna då matbordet gäller.

Reglerna kring sängen är ett kapitel för sig. Där är mamma och pappa inte lika enade, och det beror nog en del på att pappa hör till dem som inte mår dåligt av att se sängen obäddad långt efter lunch. Mamma är inte lika tolerant varför hon allt som oftast bäddar Villes säng redan innan han hunnit gå till dagis. Och sedan ska sängen vara bäddad fram till läggdags på kvällen. Tycker mamma.

Men Ville är mer inne på pappas spår. Sådan far sådan son brukar det ju heta. Därför händer det inte sällan att han river upp täcket direkt när han kommit hem. Än värre kan det bli under lediga dagar och särskilt när oväder håller familjen inne. Då kan Ville bädda upp redan under filmtittandet på sin lilla tv. Och gärna spä på med lite förbjudna hopp på den studsiga madrassen.

”Sängen är ingen lekplats. Jag ska inte behöva bädda om tusen gånger om dagen”, säger mamma ilsket.

Men orden verkar inte ta på Ville som snart bäddat upp igen. Det är först flera dagar senare, när kompisen Filip hälsar på efter dagis, som Ville ser till att ta tillrättavisningen på allvar.

”Du får inte sitta sönder min säng. Mamma har bäddat den tusen gånger”, säger Ville.

Filip tittar med stora ögon på Ville och tar snabbt bort handen som han låtit vila på täcket.

Annonser
Det här inlägget postades i Tips och trix. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s