Rampfeber

Föräldravärlden är full av klyschor men det betyder inte att uttrycken inte sanna. Snarare tvärtom är många föräldrars uttryck lika just för att det är svårt att säga det man vill få sagt på annat sätt. Att barnet är det största som hänt föräldern är ett exempel. Inget kan väl vara mer sant än det.

Att föräldern tycker att tiden går för snabbt och att barnet växer upp alldeles för fort är ett annat exempel. Och det är just vad det här blogginlägget handlar om. För hur man än vrider och vänder på det känns det som Ville låg i spjälsängen i går (yes, ännu en klyscha) och pappa hinner inte riktigt med i svängarna.

Att Ville utvecklas hela tiden är ju världens bästa belöning i föräldraskapet. En bonus i sammanhanget är att också pappa fått lära sig mycket på kuppen. Att tackla de trotsiga stunderna handlar till exempel mycket om trial and error-verksamhet, där pappa får prova sig fram för att hitta bästa vägen fram till målet. Och det går för det mesta åt rätt håll i vägvisarrollen även om pappa ibland kan känna sig väldigt begränsad i kunskap.

I andra fall handlar det om helt andra begränsningar som sätter käppar i hjulet.

”Pappa, när det blir varmt ute igen kanske du kan lära mig att hoppa så där på skateboard”, säger Ville med stora ögon och hög förväntan.

Uppenbarligen kommer det komma fler dagar längre fram när pappa inte räcker till längre.

Annonser
Det här inlägget postades i Pappa funderar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s