Ljudet av fyra hästars otacksamhet

Det är väldigt mycket gnäll just nu. Ville är liksom aldrig riktigt nöjd oavsett hur mycket föräldrarna försöker. Hela helgen har han jämrat sig i stort från morgon till kväll. Även hemma hos en av sina kompisar som förstås därmed besviket gått miste om en massa lek på grund av Villes humör. Pappa kan inte låta bli att tänka på den trötta utombordsmotorn i mormors och morfars sommarstugan när han hör sin son. Monotont, malande och otroligt uttröttande för alla som tvingas lyssna till ljudet. Men till skillnad från båtmotorn finns det ingen avstägningsknapp på Ville. I alla fall ingen som mamma eller pappa hittat ännu.

”Jag vill ha frukost nu! Yoghurt med flingor i tallriken, ett glas mjölk och en smörgås med bara smör på”, gnäller Ville.

Pappa langar ut den beställda brickan och är noga med detaljerna. På vanliga restauranger betyder snedsteg att dricksen uteblir. På Casa de Ville är serveringsmisstag lika med högljudda utskällningar. Men avskedad det blir man inte. Tyvärr, tänker pappa ibland.

”Jag vill ha en större sked. Inte den här lilla”, gnäller Ville.

Han går och hämtar ett nytt bestick själv samtidigt som han framför önskan om en vitamintablett. Pappa lägger fram tabletten och kilar in på toaletten för regelrätt kisspaus.

”Varför la du vitamintabletten på diskbänken? Jag ville ju ha den på brickan”, gnäller Ville.

Pappa orkar inte ens kommentera sonen denna gång.

”Åhh, varför fick jag inte den svartvita brickan med ränder?”, gnäller Ville.

Under färd med mormors och morfars eka kan man åtminstone se fram emot den kommande stundens rogivande fiske, tänker pappa.

Annonser
Det här inlägget postades i Inte så väl valda ord. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s