Pappa funderar: Stor och liten på samma gång

Under måndagskvällen rinner tiden iväg och klockan hinner bli efter vanliga läggdagstiden åtta innan Ville är redo att gå till kojs. I vardagsrummet står tv:n mest på för att ingen stängt av den efter barnprogrammen. Varken Villes mamma eller jag känner till namnet på den amerikanska serien som visas, men Ville tar så klart chansen att använda programmet för att få stanna uppe lite längre.

”Får jag bara se det här först?”, frågar han.

”Nej, det här är inget för små barn”, svarar jag.

”Men jag är ju en stor kille. Agnes och sådana är småbarn”, svarar Ville.

Efter första sommaren med lillkusinen i sällskap har Ville vuxit upp i allas ögon, så egentligen är hans resonemang inte så konstigt.

”Du som är så stor måste visa Agnes hur man gör vid matbordet och inte skrika som hon gör ibland”, har han fått höra många gånger på det senaste.

Att han är en stor kille som både slutat med napp och blöja brukar dessutom tas upp av oss som argument när han hittar på hyss.

”Du kanske är för liten för att ha den där om du inte kan använda den på rätt sätt”, brukar det låta till exempel när han kastar studsbollen stenhårt i det förbjudna parkettgolvet.

Och Ville har blivit stor om man utgår ifrån hur allt började. Att tiden går för fort är inte bara en sliten klyscha, utan också en vardaglig sanning för alla med småbarn.

Men å andra sidan bara går det ju inte att till exempel låta honom stanna uppe lika länge om kvällarna, åka med cykeln utan hjälm eller titta på vilka filmer som helst. Nej, det är han för liten för.

Ibland för stor, ibland för liten. När man har inkonsekventa föräldrar är det minsann inte lätt att vara liten… eller stor…

Annonser
Det här inlägget postades i Pappa funderar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s