Blomhjulet som försvann

Detaljer är viktigt, i Villes fall särskilt när det har med hjul och däck att göra. När han är för kort för att kunna se däcken på en bil, traktor eller var det nu må vara, sträcker han armarna i luften för att få komma högre upp i mammas eller pappas famn. Däckens utformning är sannerligen viktigt.

Åter hemma i mormors och morfars vanliga hus blir viktigheten kring hjul ett irritationsmoment för Ville när han ska gå till kojs. Författarna Carla och Vihl Hansen har nämligen slarvat rejält i boken Rasmus Nalle på fisketur. Den tillverkade barnvagnen på sidan 10 har ett av trädbark kantigt hjul, som två sidor senare är helt runt.

”Vad hände med blomhjulet?”, säger Ville med allvarlig ton och syftar på det kantiga hjulets form mitt i pappas läsning.

Pappa förstår först ingenting men låter Ville bläddra tillbaka.

”Jag vet inte. Det kanske har nötts ut”, säger pappa och hänvisar till den väldiga farten mamma Gris verkar ha fått på kärran i den senare bilden.

Ville godtar förklaringen tillfälligt men kan ändå inte riktigt släppa att hjulet har förändrats och snart frågar han åter var blomhjulet tagit vägen. Som sagt, detaljer som har med hjul och däck att göra är viktigt.

Sidan 10 respektive 12 i boken Rasmus Nalle på fisketur. Slarvigt minst sagt…

Annonser
Det här inlägget postades i Bestämda åsikter, Bilder. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Blomhjulet som försvann

  1. Stina skriver:

    Hälsa Ville att däckets mönster inte syns när hjulet är i rullning. Detsamma händer nämligen med knagglig bark. (Tror jag.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s