Det där med pojkar och bilar

Under det mindre släktkalaset träffar Ville några av sina sysslingar för allra första gången. Jämnårige Eddie är lite blyg precis som Ville den första kvarten, varför de mest står och tittar på varandra. En fotboll som ligger på tomten får dem att närma sig lite grann, men sparkandet sker mest i fortsatt tystnad.

Morfars brorsas nya amerikanare, eller raggarbilen som Ville kallar den, som tagits med till fikastunden förenar dock de två pojkarna. Pappa försöker med hjälp av den att putta killarna helt över blyghetströskeln.
”Däcksidorna med vita ringar ser nästan ut som de gör på de gamla bilarna i Blixten-filmen. Tycker du också om Blixten McQueen, Eddie?”, frågar pappa.

Eddie svarar försiktigt ja men vågar inte riktigt gå igång på Blixten-frågan. Men det gör Ville som tänder till på alla cylindrar.

”Den filmen är grym den!!”, säger Ville.

Snart är leken i full gång och inte sällan nämns den blå raggarbilen i deras samtal. När småpojkarna senare får åka med i bilen (!) är lyckan total. Ville vet knappt vad han ska ta vägen av glädje när Ford Edseln mullrar i väg så att det skakar i baksätets breda sittdyna. Men även de lyckliga sagorna har ett slut.

”Jag vill åka med dem hem, så kan ni komma och hämta mig senare”, säger Ville när Eddie och de andra tackar för sig och vänder kosan hemåt.

Även vanligtvis brukar Ville knorra när gästerna ska gå, men aldrig förr har han velat följa med någon hem. Det är inte svårt att fatta varför han vill det just den här gången. I alla fall förstår pappa, morfar och morbror Mark det, vilka också följa med på den tidigare turen i cruisingbilen…

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s