Pappa funderar: Tomt, tyst och… långsamt

Lugn och ro. Ingen som krånglar med maten eller tandborstningen. Ingen som trotsar och vägra göra som föräldrarna säger. Ingen som gör tvärtemot bara för saken skull eller gnäller när minsta sak går fel. Att vara barnfri det är livet det… Eller förresten, inte alls.

”Det är konstigt att man har så svårt att lämna ifrån sig samma lille kille som man ibland är så arg på att man nästan spricker”, säger mamma.

Pappa håller med. Förväntningarna inför att få vara själv med mamma ett par dagar byttes i samma stund som Ville for iväg mot längtan. Istället för att känna lycka över att få sova ut utan att bli väckt av någon som vill leka med småbilar direkt på morgonen, känner pappa mest en tomhet. Pappa har till och med dammsugit och torkat golven frivilligt för att få tiden att gå lite fortare.

Ordnade trerättersmiddagen första kvällen där hemma blir därför inte riktigt vad mamma och pappa tänkt sig från början. Fördrinken smakar förvisso sött men avsaknaden av Ville gör att stunden på balkongen ändå blir aningen bitter. Med varsitt drinkglas sitter föräldrarna mest där och tänker på sin son som är 50 mil bort.

Som tur är kommer mamma och pappa att få träffa din Ville snart igen. Ett par dagar är ju ingenting egentligen. Värre är det för dem som förlorat sitt barn för alltid. Pappa är säker på att de har älskat sina barn lika mycket som pappa och mamma älskar Ville. När pappa tänker så känns det lite lättare, för plötsligt känns mammas och pappas längtan som ett lyxproblem. Men på samma gång kommer mamma och pappa aldrig att skämmas eller ha dåligt samvete för sin längtans skull.

Gilla inlägget på Facebook! (nytt fönster öppnas med lista över andra vänner som gillar inlägget på Facebook)
Annonser
Det här inlägget postades i Pappa funderar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s