Folkvagnsbubbla – check!

Volkswagen Beetle, gärna av äldre modell, har alltid varit pappas drömbil. Ändå visste inte pappa om han skulle gråta eller skratta när den sjukt snygga, eller coola som Ville uttryckte det, gula folkvagnsbubblan plötsligt dök upp den där dagen strax efter Ville hämtats på dagis. Bakom ratten satt nämligen Villes bäste kompis Filips pappa.

”Filip har tre bilar; en Volvo, en bubbla och en Golfvagn. Jag har bara en Peugeot”, säger Ville besviket.

Men han har en lösning på problemet, dock med en ekonomisk kalkyl som skiljer sig mot pappas. Eller rättare sagt, Ville har ingen ekonomikalkyl alls.

”Vi ska köpa en bubbla, en Golfvagn, en Renault, en Ford och en Volvo”, säger Ville.

Pappa inser att risken är stor att Ville kommer att bli besviken. Men som av en slump hittar pappa otroligt nog i alla fall en folkvagnsbubbla som han enkelt kan få i sin ägo. Lika fin och gul som Filips pappas dessutom. Visst, en av framlyktorna är borta, men om Filips pappa är så duktig på bilar som det ryktas, kan han säkert hjälpa till med det. Sedan kan papporna åka ikapp i folkvagnsrace tillsammans med sönerna.

Allt klaffar perfekt och pappa är glad. Han hittar till och med en ledig plats att parkera på där hemma utan problem. Där får den stå tills efter semestern. Bilmodellen är alldeles för liten för längre färder och känd för begränsningar i bagageutrymmet.

Men tänk vad glad Ville kommer bli när han kommer hem och få se bubblan, tänker pappa. För att inte tala om den relativt bilen oerhört stora mopeden och de lika stora cyklarna som några ställt alldeles intill…

Gilla inlägget på Facebook! (nytt fönster öppnas med lista över andra vänner som gillar inlägget på Facebook)
Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Bilder, Lyxproblem. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s