Ny tårtbänk blev till tråktänk

Pappa vill göra Ville glad och på samma gång försöka sätta punkt för ältandet om den berömda tårtbänken. Med bästisten Filip och hans mamma som sällskap känns dessutom den överblivna jordgubbstårtan från helgen som ett säkert kort till förtjusning. Men bjudningen ute på innergården på den nyfunna bänken med bord tar snart en helt annan vändning.

”Jag tyckte inte om tårtan. Bara jordgubbarna uppe på. Jag vill köra motorcykeln (cykeln med stödhjul) istället”, säger Ville och smiter iväg med oknäppt cykelhjälm på huvudet.

Villes manöver får även Filip att se på sin halvätna tårtbit med skepsis och snart har även han lagt ned skeden på tallriken och tagit några steg mot sin bobbycar. Pappa säger till Ville att man inte bara kan lämna bordet hur som helst, och Filips mamma säger samma sak till Filip. Ville blänger argt på pappa och springer åt ett buskage, medan Filip blänger lika argt på sin mamma och ockuperar en annan samling buskar. Pappa och Filips mamma stannar kvar i mitten, aningen förvirrade över situationen med varsin tårtbit i famnen.

Efter ett tags kurande kommer dock de två hetlevrade fyraåringarna på att sitta i buskar inte är så roligt. Med lugnade humör letar de sig tillbaka till bänken, där pappa och Filips mamma bestämmer sig för att låta pojkarna leka vidare ändå.

”Om vi tankar motorcykeln och racerbilen kan vi köra lika snabbt”, säger Ville.
”Vi kan köra lika långsamt också”, kontrar Filip.

Någon mer tårta på bänken blir det således inte. Nu har i alla fall pappa ytterligare ett argument att ta till om evighetsdiskussionen om tårta på bänken tas upp av Ville igen…

Relaterande inlägg: Evighetens tårtbänk

Gilla inlägget på Facebook! (nytt fönster öppnas med lista över andra vänner som gillar inlägget på Facebook)
Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s